Kuka olen

Taloushallinnon ammattilainen politiikan kiemuroissa.

Politiikkaa ja maailman tapahtumia olen seurannut aina. Kuntavaaliehdokkaaksi lähdin vuoden 2020 vaaleihin. Vaalityön myötä sain kosketuksen siihen miten suoraan kunnallispolitiikka vaikuttaa ihmisten elämään ja arkeen. On hämmästyttävää, ettei äänestysprosentti ole suurempi, koska niin paljon vantaalaisilla oli mielessään tärkeitä asioita, parannusehdotuksia ja palautetta. Kaupunginvaltuutetuksi äänimääräni ei riittänyt, mutta sain kipinän jatkaa työtä paremman yhteiskunnan hyväksi. Aluevaaleihin osallistuminen toi mukanaan lisää luottamustehtäviä ja käytännön poliittinen työ tuli tätä myöten tutummaksi

Seuraavana askeleena minulla on seurakuntaavaaleihin osallistuminen. Koen tämän tärkeäksi, kirkko on merkittävässä asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa. Koti, uskonto ja isänmaa eivät ole pelkää sanahelinää, vaan se pohja mille kansakunnan identiteetti on rakentunut. Haluan olla omalta osaltani vaikuttamassa siihen, että kirkko säilyttää asemansa ja elinvoimaisuutensa tässä haastavassa tilanteesssa. Tähän tarvitaan sekä talousosaamista, että sydäntä ja myötäelämisen taitoa. Uskon oman osaamiseni olevan arvokas lisä Vantaankosken seurakunnan tulevaisuuden suuntaa ohjatessa. Pyydänkin teiltä apua tässä matkassa, Käykää äänestämässä minua kirkollisvaaleissa ja kertokaa ystävillennekin että nyt on oikea hetki vaikuttaa.

Hetkessä pitää olla läsnä ja muistaa samalla että tulevaisuus on kulman takana. Se otetaan haltuun tämän päivän päätöksillä.

Kaikkea elämässä ei voi hallita, mutta tulevaisuudesta voi tehdä omannäköisen luomalla päämäärät ja miettimällä keinot millä niihin pääseen. Yrityselämässä tämä ymmärretään jo hyvin on visiot ja strategiat. Hienoja sanoja jotka yksinkertaistettuna tarkoittavat sitä että visiossa määritellään se mitä yritys haluaa tulevaisuudelta, missä se haluaa olla tietyn ajanjakson päästä ja strategia määrittelee keinot ja reitin miten siihen päästään. Tämä on hyvä toimintatapa niin yksityiselämässä kuin kaupungin, seurakunnan ja valtion johtamisessa. Pitää tietää mikä on tavoite ja sen jälkeen luoda keinot miten siihen päästään. Tällätavoin toiminnasta tulee hallittua ja mielekästä. Säästytään monilta turhilta sivupoluilta ja tiedetään miten palataan oikealle linjalle, jos joskus harhaudutaan sivuraiteille. Yksinkertaista, mutta yllättävän vaikeaa. Tämä vaatii kaikilta päättäjiltä sitoutumista ja ymmärrystä siihen että lyhyen tähtäimen poliittisten voittojen ja äänestäjien kosinnan nimissä tehtyjen päätösten sijasta täytyy pitää katse päämäärässä ja tehdä hyvää määrätietoista työtä päämäärän eteen. Tämä ei aina ole helppoa, mutta se on ainoa keino pitää talous ja yhteiskuntajärjestys kunnossa ja luoda näin mahdollisuus kestävälle kehitykselle.

Omassa elämässäni olen aina uskonut jatkuvan oppimisen tärkeyteen. Asiat ja maailma muuttuvat niin nopeasti, että nuorena hankittu koulutus ei kanna enää vanhan parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Tätä kuvastaa hyvin se että sain viime vuonna valmiiksi tradenomin tutkinnot, jotka nostivat ammattiosaamiseni nykyajassa vaaditulle tasolle. Erityisen mielenkiintoiseksi koin opintoihin sisältyneet henkilöstöhyvinvoinnin ja esimiestyön kurssit. Nykypäivänä nämä taidot ovat tarpeen, kun työelämä ja olosuhteet muuttuvat nopeammin kuin koskaan ennen. Seuratkaa minua ja blogiani, niin näette enemmän siitä millainen ihminen olen ja mitä ajattelen erilaisista asioista.