Eduskuntavaalit 2.4.2023

Julkaistu:

Tänä vuonna meillä on taas mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden vaalikampanjat ovat jo hyvässä käynnissä ja näin pitää ollakin. Ennakkoäänestys nimittäin alkaa jo keskiviikkona 22.3 ja jatkuu tiistaihin 28.3 asti. Ulkosuomalaisille järjestetty ennakkoäänestys päättyy hieman aiemmin lauantaina 25.3.  Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 2.4.2023 

Mietin pitkään mitä sanaa käytän kirjoittaessani mahdollisuudesta äänestää eduskuntavaaleissa. Ensimmäisenä mieleeni nousi sana oikeus, koska juuri sitä tämä on. Reilut ja rehelliset vaalit joissa kaikilla on mahdollisuus äänestää luottaen siihen että oma ääni vaikuttaa osaltaan lopputulokseen, ei ole kaikkialla itsestään selvä asia. Tämä demokratia mikä meillä on, on hieno ja arvokas asia. Jokaisella kansalaisella tulisi olla velvollisuus puolustaa sitä ja äänestäminen on yksi tapa tehdä se. Kuitenkaan en halua käyttää sanaa kansalaisvelvollisuus, koska se on ristiriidassa meillä olevan vapauden kanssa. Jokaisella on oikeus jättää äänestämättä, jos hänestä siltä tuntuu. Tämän vuoksi päädyin sanaan mahdollisuus. Se on asia mikä jättää päätöksen kokonaan äänestäjälle ja kuvastaa parhaiten maassamme vallitsevaa vapautta. Toivottavasti mahdollisimman moni meistä astuu vaaliuurnien ääreen puolustamaan sitä tänä keväänä.

Meillä vallitsevaa valinnan ja mielipiteen vapautta kuvastaa myös se, että meillä on laaja ja rikas puoluekenttä. Sieltä varmasti löytyy jokaiselle omannäköinen puolue ja ehdokas ja aina on mukana myös sitoutumattomia ehdokkaita, mikäli usko puoluejärjestelmään ei ole vahva. Minun oman puolueeni Kokoomuksen ehdokkaat Uudeltamaalta löydät täältä. Hieno lista ja päteviä ehdokkaita. Teistä en tiedä, mutta minä itse haluaisin äänestää useampaa kuin yhtä. Valinta on kuitenkin tehtävä ja kevään mittaan, vaalityötä tehdessä. Ehdokkaiden kanssa keskustellessa, se varmasti minulle selviää.

Vaalityötä tehdään suurella joukolla ja suurella sydämellä. Läheskään kaikki ei näy julkisesti, mutta moni auttaa ehdokkaita ja itse vaaliprosessia omalla tavallaan. Tapoja on monia, voi auttaa ideoimaan, jakaa mainoksia, antaa lahjoituksen, olla mukana vaalitapahtumissa, kertoa tuttaville hyvästä ehdokkaasta, tykätä ja jakaa postauksia somessa. Tässä työssä vain mielikuvitus on rajana. Oma kokemukseni vaaleista on se, että joskus jopa hymy ja kannustava sana voi saada aikaan suunnattoman tarmon ja ilon hetken, jolloin jaksaa tehdä vielä vähän enemmän. Ollaan siis kaikki hengessä mukana auttamassa jokaista, joka tästä työtä tekee, kaikki eivät eduskuntaan pääse. Varmistetaan kuitenkin se, että kaikki voivat muistella tätä kevättä hyvillä mielin.

Tulen kevään aikana avaamaan tällä sivulla näkemyksiäni Kokoomuksen vaaliteemoista. Tulee olemaan todella mielenkiintoista nähdä mikä nousee näissä vaaleissa tärkeimmäksi ja kiinnostavimmaksi aiheeksi. Suomessa ja maailmalla on menossa paljon erilaisia asioita ja niistä on vaikea nostaa yhtä ylitse kaiken. Minä itse arvostan ehdokkaassa tekemisen meininkiä ja positiivista otetta asioihin. Nyt jos koskaan me tarvitsemme valtiomiehiä joilla on kyky ja halu tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa ja rohkeus tehdä myös vaikeita päätöksiä silloin kun niitä tarvitaan.

Lisää julkaisuja

7.1.2023

Liikunta Vantaalla alle 30 vuotiaan silmin

Äitini pyysi minua jo aikoja sitten kirjoittamaan jonkin postauksen hänen blogiinsa, mutta en ole tätä aikaisemmin ehtinyt. Aihettakin oli hankala

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän

9.10.2022

Äänestä seurakuntavaaleissa

Marraskuussa 2022 valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Edellisellä kerralla vuonna 2018 koko maan äänestysprosentti seurakuntavaaleissa oli 14,4 % Vantaalla se