Äänestä seurakuntavaaleissa

Julkaistu:

Marraskuussa 2022 valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Edellisellä kerralla vuonna 2018 koko maan äänestysprosentti seurakuntavaaleissa oli 14,4 % Vantaalla se oli 9 %, mikä oli jo parempi kuin edellisen kerran 8,3 %. Tehdään tämä tällä kertaa paremmin. Nostetaan äänestysprosentti koko maan parhaimmaksi. Se ei vaadi muuta kuin äänenkäyttämistä tulevissa vaaleissa.

Äänestäminen kannattaa jo senkin vuoksi, että vaaleissa valitut henkilöt tulevat määrittelemään sen millaiselta kirkko ja sen toiminta näyttää seuraavan vaalikauden aikana. He vastaavat mm. seuraavista asioista.

  • Siitä millaista toimintaa seurakunnassa järjestetään
  • Seurakunnan henkilöstön palkkaamisesta ja virkojen perustamisesta
  • Seurakunnan tilojen käytön suunnittelusta
  • Rakennus- ja korjaushankkeista
  • Talouden suunnittelusta ja valvonnasta
  • Kirkollisveroprosentista
  • Avustuksista

Aika isoja juttuja. Tämän vuoksin kannattaa valita henkilöitä, joiden ajatus ja arvomaailma vastaa omaa. Taloushallinnon osaaminen on myös hyvä olla hallussa, onhan seurakunnan taloudesta päättäminen vaativa työ ja se kannattaa antaa henkilöille, joilla on siihen tarvittava osaaminen. Äänestämällä pääset vaikuttamaan siihen kuka näistä asioista jatkossa päättää. Vaikutusmahdollisuutesi näissä vaaleissa on suuri. Viime kerralla alle 10 % Vantaa seurakuntien jäsenistä kertoi mielipiteensä tästä asiasta äänestämällä vaaleissa. Tässä joukossa on hyvä olla mukana.

Äänioikeus on jokaisella 16-vuotta täyttäneellä seurakunnan jäsenellä.

Seurakuntavaalit ovat myös monelle nuorelle ensimmäiset vaalit, jossa he voivat äänestää. Äänioikeus on jokaisella 16-vuotta täyttäneellä seurakunnan jäsenellä. Äänestämään pääseminen ei edellytä rippikoulun käymistä tai konfirmaatiota, vain seurakunnan jäsenyys ja riittävä ikä tarvitaan.

Äänestäminen on tehty helpoksi. Ennakkoon voi äänestää tiistaista 8.11- lauantaihin 12.11.2022. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 20.11.2022. Äänestyspaikat vahvistetaan myöhemmin. Perussääntö on se, että ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ja varsinaisena vaalipäivän vain nimetyssä äänestyspaikassa.

Mikäli vielä mietit, ketä äänestät niin 10.10 avautuu vaalikone, jossa ehdokkaita on helppo verrata. Mitkä ovat sinulle tärkeitä kysymyksiä ja mitä ehdokkaasi ajattelee niistä? Käythän katsomassa minunkin vastaukseni. Kysymykset olivat mielestäni hyviä ja kattoivat hyvin eri osa-alueita. Itse koin vaikeimpana monivalintakysymykset, missä piti laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Se voi olla kohta missä ehdokkaiden erot tulevat hyvin esiin. Käy kurkkaamassa kysymys ja tee oma valintasi.

Mennään yhdessä äänestämään ja tehdään tulevista vuosista omannäköisiä. Sinä päätät miltä toiminta tulevina vuosina täyttää.

Lisää julkaisuja

7.1.2023

Eduskuntavaalit 2.4.2023

Tänä vuonna meillä on taas mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden vaalikampanjat ovat jo hyvässä käynnissä ja näin pitää ollakin. Ennakkoäänestys nimittäin

7.1.2023

Liikunta Vantaalla alle 30 vuotiaan silmin

Äitini pyysi minua jo aikoja sitten kirjoittamaan jonkin postauksen hänen blogiinsa, mutta en ole tätä aikaisemmin ehtinyt. Aihettakin oli hankala

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän