Katsaus Vantaankosken seurakunnan tapahtumiin

Julkaistu:

Avasin viime torstaina postilaatikkoon tupsahtaneen Kirkko ja kaupunkilehden. Mielenkiintoisten artikkeleiden lisäksi siinä on seurakunnittain jaoteltu listaus tapahtumista seuraavan kahden viikon ajalle. Listaan tähän ajatuksia sekä valikoituja tapahtumia Vantaankosken tapahtumista. Seurakunta on järjestänyt tapahtumia neljän eri seurakuntatilan vaikutusalueella.

Eniten tapahtumia on Myyrmäen Virtakirkon toiminta-alueella. Tämä on ymmärrettävää koska tällä alueella on eniten asukkaita kaikista eri ikäryhmistä ja osa Martinristin toiminnasta on tilapäisesti siirretty tänne. Toimintaakin löytyy runsaasti varsinaisten jumalanpalvelusten lisäksi on erilaisia rukouspiirejä, raamattu- ja lähetyspiiriä. Löytyypä tapahtumien joukosta erilaisia kahviloita ja ravintoloita jossa voi kohdata toisia ihmisiä kirkollisen ja muidenkin asioiden äärellä. Minä pidän erityisen kiinnostavana Virtakirkossa sunnuntaina 25.9 järjestettyä Naisten Pankki Vantaalla 10 vuotta ja risat tilaisuutta. Listausta tutkiessa minulle tulee mieleen että alue voisi hyötyä jostain tapahtumasta, joka järjestettäisiin nuorisolle viikonloppuisin, esimerkiksi peli-ilta voisi saavuttaa suosiota.

Kivistössä toiminta on hyvin samankaltaista ja laajuista kuin Myyrmäen läheisyydessä. Näin pitääkin olla koska Kivistö ja Myyrmäki ovat tiheimmin asutut alueet Vantaankosken seurakunnan alueella. Tässä listauksessa minua erityisesti ilahduttaa Vaatevarasto toiminta ja Kastehelmi-kuoron ja musiikkiryhmän harjoitukset. Täällä kirkko mahdollistaa monenlaista harrastusta ja tekee myös käytännön toimia yhteisön hyväksi.

Seutulan kappelin alueella on toimintaa vain torstai-iltaisin, jolloin keskustellaan Sanan piirissä Raamatun pohjalta. Varmasti mielenkiintoista ja ehkäpä joskus minäkin menen sinne kuuntelemaan ja keskustelemaan. Kuitenkin jäin kaipaamaan muutakin toimintaa, Missä ovat lapsille ja nuorille tarkoitetut tapahtumat? Täällä lähialueella on monia asuinalueita joissa on varmasti paljon asukkaita, jotka hyötyisivät mahdollisuudesta päästä tapaamaan toisiaan jonkinlaisen toiminnan parissa. Tälle alueelle haluaisin lisätä lapsille tarkoitetun kerhon ja jotain kevyempää myös aikuisille, ehkäpä lukupiiri. Suosiota voisi saada myös äitien kahvittelutapaaminen, mihin voisi ottaa lapset mukaan. Näin saataisiin vilkastettua alueen elämää, vähennettäisiin yksinäisyyttä ja tuotaisiin seurakunta lähelle arkea.

Viimeisenä on maininta Martinrististä, jonka toiminta on toistaiseksi siirretty Virtakirkkoon. Tämä vesivahingosta johtunut sulkeminen on laittanut tauolle seniorikerhon, olotila-kahvilan, lukupiirin ja seniorien korttelikerhon. Tämän kohdalla on tärkeää on pitää korjausaika mahdollisimman pienenä ja löytää korvaavat tilat näille tauotetuille toiminnoille. Ainakin lukupiirin osalta voisi olla aika helppoa sopia korvaavasta tilasta ja jatkaa toimintaa ilman suuria katkoksia. Arjen tapaamispaikat ovat ihmisille todella tärkeitä.

Oli ilo jakaa kanssanne ajatuksia siitä millaisena näen elävän ja ihmisläheisen seurakunnan ja miten kehittäisin tätä arjen toimintaa kattavammaksi. Nämä muutoksethan eivät ole suuria eivätkä kalliita, mutta niiden vaikutus alueen elinvoimaan ja viihtyisyyteen on suuri. Jatketaan yhdessä ideointia ja tehdään hyvää.

Lisää julkaisuja

7.1.2023

Eduskuntavaalit 2.4.2023

Tänä vuonna meillä on taas mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden vaalikampanjat ovat jo hyvässä käynnissä ja näin pitää ollakin. Ennakkoäänestys nimittäin

7.1.2023

Liikunta Vantaalla alle 30 vuotiaan silmin

Äitini pyysi minua jo aikoja sitten kirjoittamaan jonkin postauksen hänen blogiinsa, mutta en ole tätä aikaisemmin ehtinyt. Aihettakin oli hankala

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän