Kirkon tulee olla luonteva osa kaupunkilaisten arkea

Julkaistu:

Jokaisella kaupunkilaisella täytyy olla tunne että hän on tervetullut haluamaansa tilaan ja toimintaan juuri sellaisena kuin hän on. Tämä on olennainen kysymys, kun mietitään sitä millä ihmiset saadaan osallistumaan toimintaan aktiivisemmin. Seurakunnan tulee siirtyä sinne missä on ihmisiä ja kuunnella sitä mitä ihmiset todella haluavat.

Toiminta voi olla diakoniatyötä, jumalanpalveluksia, näytelmä- ja lukupiirejä, kerhoja, yhteistäpöytää, luontoretkiä tai vaikkapa viikottainen jumppatuokio kirkon tiloissa. Mitä tahansa, sellaista toimintaa mihin ihmiset innostuvat mukaan ja mikä on kirkon arvojen ja perusidean mukaista. Näin voidaan kuin vahingosssa solahtaa osaksi seurakuntalaisten arkea ja lisätä toiminnan arvostusta kaikkien mielessä.

Työntekijöiltä tämä vaatii avointa mieltä ja kuuntelevaa korvaa sekä halua uudistaa toimintaa tarvittaessa. Tämähän on ihan kristillisen arvojen mukaista, eli lisää avoimmuutta, leikkimieltä, yhteistyötä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.

Lisää julkaisuja

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän

9.10.2022

Äänestä seurakuntavaaleissa

Marraskuussa 2022 valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Edellisellä kerralla vuonna 2018 koko maan äänestysprosentti seurakuntavaaleissa oli 14,4 % Vantaalla se

7.10.2022

Mistä laatu syntyy

Yksi hyvinvointialueiden tavoitteista on varmistaa tasalaatuinen palvelu kaikille ja kaikkialla. Tämä on hyvä tavoite, mutta eikö se ole ollut tavoitteena