Kirkko tarvitsee talousosaamista.

Julkaistu:

Pitkän uran taloushallinnossa tehneenä minulla sitä on.

Seurakunta ei ole pelkästään uskontoa harjoittava järjestö, se on merkittävä taloudellinen tekijä yhteiskunnassamme. Sen vastuulla on jäseniensä, työntekijöiden ja yhteiskunnan hyvinvointi niin henkisen kuin arjessa pärjäämisen kannalta. Tämä ei ole ilmaista ja sen vuoksi yksi suurimmista kirkon toimintaa uhkaavista asioista on jäsenmäärän lasku, mikä johtaa myös tulojen pienenemiseen. Mielestäni kirkon toiminta on jokaisella osa-alueella tärkeää ja haasteena onkin saada rajalliset varat riittämään kaikkeen tarpeelliseen toimintaan ja myös olemassa olevan kiinteistökannan ylläpitoon. 

Puhun rahasta kirkon yhteydessä, koska se on asia mitä ei nykyaikana missään tilanteessa voi jättää huomiotta. Ikävä tosiasia nykymaailmassa on se että kaikki maksaa ja viime aikoina kustannukset ovat vain nousseet. Seurakunnallakin on vastuullaan henkilökunnan palkat, kiinteistöjen kulut ja varsinaisen toiminnan aiheuttamat kulut. Näitä ei pidä aliarvioida, elleivät tulot riitä näiden kattamiseen on edessä supistuksia. Tämä ei olisi miltään kannalta hyvä ratkaisu.

Tähän tarjoan omaa osaamistani avuksi. Olen työskennellyt pitkään kansainvälisten yritysten taloushallinnossa. Olen myös kehittänyt osaamistani, tästä esimerkkinä tuore tradenomin tutkinto. Tärkeää on myös elämänkokemus, mikä on antanut minulle aimo annoksen maalaisjärjeä ja kykyä erottaa olennainen vähemmän tärkeästä asiasta. Näiden avulla pystyn pitämään osaltani huolen siitä että talous on hyvällä ja kestävällä pohjalla.

Tulen kirjoittamaan blogiini enemmän tästä aiheesta. Se on todella kiinnostavaa ja pyrin nostamaan esille asioita joiden ajattelen tulevan vastaan seuraavalla vaalikaudella.

Lisää julkaisuja

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän

9.10.2022

Äänestä seurakuntavaaleissa

Marraskuussa 2022 valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. Edellisellä kerralla vuonna 2018 koko maan äänestysprosentti seurakuntavaaleissa oli 14,4 % Vantaalla se

7.10.2022

Mistä laatu syntyy

Yksi hyvinvointialueiden tavoitteista on varmistaa tasalaatuinen palvelu kaikille ja kaikkialla. Tämä on hyvä tavoite, mutta eikö se ole ollut tavoitteena