Kirkko tarvitsee talousosaamista.

Julkaistu:

Pitkän uran taloushallinnossa tehneenä minulla sitä on.

Seurakunta ei ole pelkästään uskontoa harjoittava järjestö, se on merkittävä taloudellinen tekijä yhteiskunnassamme. Sen vastuulla on jäseniensä, työntekijöiden ja yhteiskunnan hyvinvointi niin henkisen kuin arjessa pärjäämisen kannalta. Tämä ei ole ilmaista ja sen vuoksi yksi suurimmista kirkon toimintaa uhkaavista asioista on jäsenmäärän lasku, mikä johtaa myös tulojen pienenemiseen. Mielestäni kirkon toiminta on jokaisella osa-alueella tärkeää ja haasteena onkin saada rajalliset varat riittämään kaikkeen tarpeelliseen toimintaan ja myös olemassa olevan kiinteistökannan ylläpitoon. 

Puhun rahasta kirkon yhteydessä, koska se on asia mitä ei nykyaikana missään tilanteessa voi jättää huomiotta. Ikävä tosiasia nykymaailmassa on se että kaikki maksaa ja viime aikoina kustannukset ovat vain nousseet. Seurakunnallakin on vastuullaan henkilökunnan palkat, kiinteistöjen kulut ja varsinaisen toiminnan aiheuttamat kulut. Näitä ei pidä aliarvioida, elleivät tulot riitä näiden kattamiseen on edessä supistuksia. Tämä ei olisi miltään kannalta hyvä ratkaisu.

Tähän tarjoan omaa osaamistani avuksi. Olen työskennellyt pitkään kansainvälisten yritysten taloushallinnossa. Olen myös kehittänyt osaamistani, tästä esimerkkinä tuore tradenomin tutkinto. Tärkeää on myös elämänkokemus, mikä on antanut minulle aimo annoksen maalaisjärjeä ja kykyä erottaa olennainen vähemmän tärkeästä asiasta. Näiden avulla pystyn pitämään osaltani huolen siitä että talous on hyvällä ja kestävällä pohjalla.

Tulen kirjoittamaan blogiini enemmän tästä aiheesta. Se on todella kiinnostavaa ja pyrin nostamaan esille asioita joiden ajattelen tulevan vastaan seuraavalla vaalikaudella.

Lisää julkaisuja

7.1.2023

Eduskuntavaalit 2.4.2023

Tänä vuonna meillä on taas mahdollisuus äänestää eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden vaalikampanjat ovat jo hyvässä käynnissä ja näin pitää ollakin. Ennakkoäänestys nimittäin

7.1.2023

Liikunta Vantaalla alle 30 vuotiaan silmin

Äitini pyysi minua jo aikoja sitten kirjoittamaan jonkin postauksen hänen blogiinsa, mutta en ole tätä aikaisemmin ehtinyt. Aihettakin oli hankala

17.10.2022

Vantaankosken seurakunta lukuina

Vanhaankosken seurakunta on yksi Vantaan seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta. Se on jäsenluvultaan yhtymän toiseksi suurin seurakunta, vain Tikkurilan seurakunnassa on enemmän